V Devínskej Novej Vsi plánujú vytvoriť agility park

30.8.2013
0
V devínskej novej vsi plánujú vytvoriť agility park - agility_park
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi možno čoskoro vznikne agility park. Samospráva uvažuje nad tým, že ihrisko pre psov s prekážkami by mohla vytvoriť na dnes nevyužívanom pozemku na ulici Ivana Bukovčana za kotolňou.

"Chceme v mestskej časti vytvoriť priestor, kde sa môžu psíčkari stretávať a odovzdávať si skúsenosti. V Devínskej totiž dnes evidujeme približne 1200 psov," podotkol starosta.

Pozemok trojuholníkového tvaru, kde by mohol agility park vzniknúť, patrí mestskej časti a momentálne je prázdny. V minulosti sa podľa Jambora uvažovalo nad tým, že v priestore vyrastie parkovací dom. Tento zámer chce starosta čiastočne zachovať. "Neplánujeme vyčleniť celý pozemok pre agility park, ale len jeho časť, na zvyšku vzniknú nové parkovacie miesta. Ihrisko pre psov by však malo mať aspoň 1000 štvorcových metrov," vraví. Zámer je však zatiaľ len v štádiu úvah, presné rozmery teda ešte známe nie sú.

Pozemok za kotolňou je podľa slov starostu vhodný aj pre jeho umiestnenie. "Je to v blízkosti sídlisk, ľudia by to teda nemali na ihrisko ďaleko, no zároveň to spĺňa parameter, aby park nevznikol priamo pod ich oknami," vysvetlil.

Na jeseň by mestská časť chcela priestor oplotiť. Skokové prekážky, tunel, kladina či šikmé steny by mohli na ihrisku pribúdať postupne, podľa dostatku financií, dodal starosta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?