Asfaltové nájazdy nerobilo mesto, ale Zelená hliadka

4.5.2013
0
Asfaltové nájazdy nerobilo mesto, ale zelená hliadka - prievozska_obrubnik
Páčil sa vám článok?

Pred mesiacom sme v Bratislavských novinách poukázali na úzke a strmé nájazdy na obrubníkoch na Prievozskej ulici. Magistrát informoval, že časti obrubníkov dalo netechnologicky opraviť práve mesto. Po zverejnení tejto informácie sa však k tejto „úprave“ poškodených obrubníkov prihlásilo občianske združenie Zelená hliadka. Vysvitlo, že magistrát s tým nemá nič spoločné a „šikminky“ urobili aktivisti pre plynulý prejazd cyklistov.

Zaujímalo nás teda, prečo magistrát tvrdil, že obrubníky opravoval sám, keď to nebola pravda. Na otázku, prečo vedúca referátu mediálnej komunikácie magistrátu Daniela Rodinová pred mesiacom tvrdila niečo, čo nebola pravda, sa táto mestská úradníčka odmietla vyjadriť s tým, že zavádzame a máme sa obrátiť na hovorcu. „Magistrát nemôže mať s opravou nič spoločné, pretože inak by musel celú záležitosť riešiť podaním za zasahovanie do svojho majetku,“ uviedol hovorca primátora Stanislav Ščepán. Dodal, že cestný zákon jasne hovorí, že žiadny subjekt nemôže zasahovať do majetku vlastníka bez toho, aby sa na rozhodnutí, prípadne realizácii, vlastník nepodieľal. A zopakoval aj, že oprava poškodených častí komunikácie na križovatke ulíc Prievozská - Miletičova bola dočasná a do konca mája by podľa harmonogramu prác mala byť realizovaná aj technologickým spôsobom.

Martin Čupka zo Zelenej hliadky nás informoval, že nájazdy urobili ešte 12. marca 2013 na základe podnetov od sympatizantov, ktorí lokalitou jazdia na bicykli, aby im tak vytvorili ľahší prejazd. „Neviem, prečo sa magistrát k tejto úprave prihlásil,“ uviedol Čupka. Dodal, že ide len o improvizované dočasné riešenie, ktoré má poukázať na problém. „Magistrát sme nekontaktovali, lebo ten sa o túto problematiku dlhodobo nezaujíma. Technicky do majetku magistrátu nezasahujeme. Iba na neho ukladáme náš materiál, ktorý dramaticky zlepšuje prejazdnosť obrubníkov,“ uviedol Čupka.

Zdá sa, že magistrát sa nezaujíma nielen o problémy poškodených či nezjazdných obrubníkov, ale nezáleží mu ani na včasnom a pravdivom informovaní verejnosti. Keďže niektorým mestským úradníkom navyše chýba elementárna slušnosť a schopnosť sa za svoju chybu ospravedlniť, musíme tak urobiť za nich. Prepáčte, vážení čitatelia, že sme pred mesiacom uverejnili nepravdivé a pravdu skresľujúce vyjadrenie vedúcej referátu mediálnej komunikácie magistrátu.

(mch, ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?