Miestni poslanci navrhujú nové ružinovské námestie

24.4.2013
0
Miestni poslanci navrhujú nové ružinovské námestie - ruzinovska_namestie
Páčil sa vám článok?

Poslanecký klub SDKÚ-DS v zastupiteľstve mestskej časti Bratislava-Ružinov navrhuje upraviť park pred Bratislavskou vysokou školou práva na centrálnu zónu oddychu a relaxu.

"Naša mestská časť nemá žiadne centrálne námestie ani iný vhodný priestor, kde by sa mohli organizovať podujatia pre Ružinovčanov," uviedla pre TASR predsedníčka klubu Viktória Jančošeková.

Tento priestor by mal funkčne nahradiť niekdajšie Papánkovo námestie, ktoré je dlhodobo rozkopané, na čo nemá miestna samospráva dosah. Podľa predstáv navrhovateľov by sa nemal zásadne meniť charakter dnešného parku, ale vhodnou malou architektúrou by sa mal premeniť na zelenú oázu. "Chceme vytvoriť niečo v duchu National Mall vo Washingtone, kde je zeleň schopná absorbovať aj návaly ľudí napríklad pri inauguráciách prezidentov či iných zhromaždeniach," doplnil zástupca starostu Ružinova Ján Buocik.

Výhodou navrhovaného riešenia sú vyrovnané pozemky, ktoré má v správe magistrát a mestská časť. Ďalším plusom je výborná dopravná dostupnosť hromadnej dopravy po Ružinovskej a Tomášikovej ulici. O vybudovaní centrálneho námestia Ružinova v tomto priestore uvažovali už architekti v 60. a 70. rokoch minulého storočia. Architekti Ľudovít Jendreják a Ladislav Pinkalský vytvorili dokonca projekt nadúrovňového námestia ponad Ružinovskú ulicu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?