Krajská samospráva vyčlenila na dotácie 216-tisíc eur

20.4.2013
0
Páčil sa vám článok?

Návrh dotácií prerokovali poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v piatok na zasadaní regionálneho parlamentu. Pre 85 žiadateľov vyčlenila krajská samospráva zo svojho rozpočtu 216.000 eur.

Sumou 5000 eur podporí napríklad rekonštrukciu historickej viedenskej električky Ganz Eg 6, opravu vykurovania telocvične ZŠ v Plaveckom Štvrtku, rekonštrukciu sociálneho zariadenia pre seniorov v obci Závod, či plynový kotol v objekte športového klubu vo Vrakuni. Dotácie pôjdu aj na obnovu zvonice v obci Reca, domov smútku v Doľanoch a Hamuliakove, tiež obecných úradov, kostolov, škôl, na revitalizáciu parkov a verejných priestranstiev. BSK podporí aj rôzne kultúrne a spoločenské akcie v regióne.

Poslanci tiež prerokujú otázku príspevku BSK vo výške jeden milión eur na opravu cestných výtlkov na území hlavného mesta, dohodu o spolupráci pri plánovanej výstavbe mosta cez rieku Moravu medzi obcami Záhorská Ves a rakúskym Angernom, rozhodnutie krajského prokurátora súvisiace s poskytovaním sociálnych služieb, alebo memorandum o spolupráci BSK a mestom Senec pri obnove národnej kultúrnej pamiatky – synagógy v Senci.

(TASR)

Páčil sa vám článok?