Smeru sa nedarí kúpa pozemkov na Súmračnej

3.4.2013
0
Smeru sa nedarí kúpa pozemkov na súmračnej - sumracna_smer
Páčil sa vám článok?

Mestské pozemky pod svojím sídlom na Súmračnej ulici, tak ako aj pozemky v okolí, chce kúpiť Agentúra Smer, s.r.o., ktorú vlastní politická strana SMER-sociálna demokracia. Začiatkom februára mestské zastupiteľstvo predaj schválilo, ale za vyššiu cenu, ako stanovil magistrát. So zvýšením ceny kupujúci nesúhlasil, preto riaditeľ magistrátu koncom marca opäť predložil poslancom pôvodný návrh.

Ide o pozemky s celkovou rozlohou 1463 štvorcový metrov, ktorých cenu ocenila súdna znalkyňa na 147,88 eur za štvorcový meter. Vo februári poslanci schválili predaj pozemkov za cenu 250 eur za štvorcový meter, s čím však Agentúra Smer, s.r.o., nesúhlasila a žiadala o predaj za pôvodnú cenu.

ňV marci o návrhu teda poslanci opäť rokovali a pozmeňujúcim návrhom zvýšili cenu za štvorcový meter na 180 eur. Pri záverečnom hlasovaní však predaj za túto cenu neprešiel, pričom za predaj nehlasoval ani jeden z mestských poslancov za Smer-SD!

Väčšine mestských poslancov sa nepozdávala nízka cena. Kupujúci však s vyššou cenou nesúhlasí, preto s najväčšou pravdepodobnosťou k odpredaju nedôjde. Agentúra Smer má pozemky prenajaté do roku 2018, ročne mestu zaplatí zhruba 13 900 €. Otázne je, prečo pri takom výhodnom nájme chce pozemky vôbec kupovať. V tejto súvislosti sa objavili špekulácie, že by ich stranícka agentúra mohla o niekoľko rokov výhodne zhodnotiť.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?