V Ružinove od januára samospráva šetrí na byrokracii

26.2.2013
0
Páčil sa vám článok?

Už viac ako mesiac funguje administratívna agenda materských škôl v Ružinove v novom režime. Doteraz mala každá z deviatich škôlok svoju ekonómku a účtovníčku. Od nového roka sa to zmenilo a o účtovnú a personálnu agendu sa stará miestny úrad.

"Dnes máme dve personalistky a tri účtovníčky, ktoré obhospodarujú všetkých deväť škôlok," povedal TASR zástupca starostu Ružinova Ján Buocik (SDKU-DS).

Rozhodnutie sa stretlo na konci minulého roka s istým odporom, lebo "o trochu viac práce pribudlo riaditeľkám škôlok, ktoré musia v tejto prvej fáze chodiť s podkladmi na úrad miestnej časti viackrát do týždňa. Po zabehnutí systému to bude raz za týždeň. Okrem lepšieho prehľadu mestskej časti o hospodárení materských škôl bola hlavným motívom pre zmenu úspora peňazí," uviedol J. Buocik.

"Vďaka racionalizácii a zníženiu počtu administratívnych pracovníčok ročne ušetríme 80.000 eur. Tieto peniaze však zostanú škôlkam na ich ďalšie zveľaďovanie a každá z nich dostane do svojho rozpočtu 9000 eur," vysvetlil vicestarosta Buocik.

Okrem tejto úspory mestská časť už ku koncu roka 2012 zvýšila osobné ohodnotenie kuchárok a upratovačiek v materských školách o desať percent a u pedagogických zamestnancov o tri percentá.

(TASR)

Páčil sa vám článok?