Budovu lekárne Salvator získa mesto výmenou

7.12.2012
0
Budovu lekárne salvator získa mesto výmenou - Kollar dusan
Páčil sa vám článok?

Výmenou za budovu na rohu Sedlárskej a Michalskej ulice získa mesto Bratislava celú budovu na Panskej ulici 35, v ktorej kedysi bola lekáreň Salvator. Rozhodli o tom mestskí poslanci s tým, že výmenu mesto uskutoční so spoločnosťou SPECTRUM SK, a.s., za ktorou stojí Dušan Kollár.

Ten istý človek bol aj za spoločnosťou Spektrum reality, s.r.o., ktorá bola nájomcom v budove na Sedlárskej ulici a mestu dlhuje 300 000 eur. Firma však bola pred mesiacom vymazaná z obchodného registra a pohľadávka mesta je teda nedobytná. Poslanci paradoxne zaviazali spoločnosť SPECTRUM SK, a.s., aby prebrala budovu na Sedlárskej ulici so všetkými záväzkami.

Viacerí mestskí poslanci túto zámenu spochybnili ako pre mesto nevýhodnú. „Nie je žiaden dôvod, aby mesto neustále robilo neštandardné postupy. Zámena môže prichádzať do úvahy v nejakej krízovej situácii, ale toto nie je krízová situácia," podotkol Ján Budaj (Zmena zdola, DÚ).

Spolu s budovou na Panskej 35 dostane mesto na starosť aj nájomníkov v deviatich bytoch, ktorí si dodnes byty nemohli odkúpiť. Očakáva sa, že po zámene im mesto byty odpredá a zostane mu tak len nebytový priestor bývalej lekárne. SPECTRUM SK musí okrem toho opraviť a do lekárne vrátiť mobiliár, ktorý bol z ne pred niekoľkými rokmi vyvezený.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?