Na Gercenovej ulici otvorili už stacionár pre seniorov

7.12.2012
0
Na gercenovej ulici otvorili už stacionár pre seniorov - Stacionar gercenova1
Páčil sa vám článok?

V Petržalke otvorili už šieste denné centrum pre seniorov. Denný stacionár sa nachádza v lokalite Dvory, na Gercenovej ulici, kde doteraz dôchodcom takéto zázemie chýbalo.

V centre sa budú môcť dôchodcovia venovať svojim záľubám, ručným prácam, môžu si vymeniť skúsenosti, absolvovať zaujímavé prednášky a inak tvorivo využiť voľný čas v kruhu svojich rovesníkov. Centrum má kapacitu 50 ľudí, pričom záujem prejavilo už viac ako 30 dôchodcov.

Denný stacionár pre seniorov otvoril minister práce Ján Richter a starosta mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan. „Aj keď je v súčasnosti stredobodom verejnej a mediálnej pozornosti mladá generácia, pretože vládne akýsi „kult mladosti," nesmieme a ani nechceme zabúdať na generáciu starších. Skôr narodení totiž právom očakávajú otvorenejší, integrujúcejší a ľudskejší prístup spoločnosti, pretože sú pre nás nenahraditeľným zdrojom hodnôt, skúseností a poznania," povedal minister Richter petržalským dôchodcom, ktorý si v sprievode starostu Vladimíra Bajana obzrel nové priestory.

„Som rád, že v roku, ktorý Európska komisia vyhlásila za rok aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami, môžeme našim seniorom dať takýto významný mikulášsky darček. Nebolo jednoduché nájsť prostriedky na úpravu týchto priestorov a na materiálne vybavenie," povedal starosta Vladimír Bajan. Prítomným seniorom zaželal, aby sa v klube cítili čo najlepšie a využívali ho ako miesto aktívneho trávenia voľného času.

Finančné náklady na vybudovanie petržalského denného stacionára boli okolo 15-tisíc eur.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?