V Devínskej Novej Vsi stavajú hokejbalové ihrisko

14.11.2012
0
V devínskej novej vsi stavajú hokejbalové ihrisko - Hokejbal
Páčil sa vám článok?

Nové hokejbalové ihrisko začali stavať v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Vyrásť by malo pri futbalovom štadióne na Vápencovej ulici do konca tohto roka. Samospráva naň v tohtoročnom rozpočte vyčlenila 100.000 eur, vysúťažila však nakoniec o 10.000 eur nižšiu cenu.

Hokejbalové ihrisko bude mať štandardné rozmery 52 krát 26 metrov a zahrať si tam bude môcť prísť každý a bez poplatku. "Samozrejme, vždy budú mať priority kluby a keď skončia tréningy, bude prístupné verejnosti. Chceme dotiahnuť túto záľubu do Devínskej, lebo dosiaľ nemali veľmi ľudia túto možnosť," povedal TASR Andrej Kiszel, konateľ DNV Športu v Devínskej Novej Vsi, ktorý má na starosti aj futbalový areál. "Našou ambíciou je, aby tam vznikol veľký oddychovo-športový komplex a aby naši mladí trávili viac zo svojho voľného času na ihriskách," doplnil ho starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor. Štadión by mal byť otvorený maximálne do 21.00 h, aby ani v prípade, že sa zápas pretiahne, nerušil nočný pokoj.

Devínskonovoveská samospráva zrealizovala verejnú súťaž v októbri. Podklady si podľa starostu vyzdvihlo 17 firiem, napokon vyberali spomedzi troch, ktoré dali súťažné ponuky. "Vyhrala najnižšia cena pri požadovanom rozsahu prác," podotkol starosta.

Pri hokejbalovom štadióne však mestská časť nekončí. Budúci rok chce ešte zrekonštruovať šatne. "Tie sú dnes v katastrofálnom stave a tam odhadujeme náklady asi na 250.000 eur," dodal Jambor.

(TASR)

Páčil sa vám článok?