Samospráva obnoví parky na Rozmarínovej a na Palkovičovej

9.11.2012
0
Samospráva obnoví parky na rozmarínovej a na palkovičovej - Vnutroblok
Páčil sa vám článok?

Ružinovská samospráva začala sc rekonštrukciou dvoch sídliskových parkov. Jedného v časti Trnávka, druhého v starom Ružinove. Mestská časť získala na ich obnovu 50 000 eur z rozpočtu hlavného mesta Bratislava.

Obnovu podstúpi park na Rozmarínovej ulici na Trnávke a vnútroblok Palkovičova - Jégého - Stodolova v Starom Ružinove. „Na oboch miestach ošetríme zeleň a opravíme lavičky," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH). Rekonštrukcia reaguje aj na podnety občanov z okolitých domov. „Vybrali sme miesta, ktoré obyvatelia už dlhšie chceli skrášliť," dodal starosta.

Park na Rozmarínovej ulici je vstupnou bránou na Trnávku. Ružinovská samospráva tu ošetrila dreviny, opraví ešte lavičky, osadí nové smetné koše. Pribudne tu aj živý plot a nový strom s odlišnou farebnosťou, ako sú súčasné stromy.

Vo vnútrobloku ulíc Palkovičova - Jégého - Stodolova bude obnovená pergola, pri ktorej pribudnú aj popínavé rastliny. Ružinov opraví poškodené lavičky, vymení niektoré hracie prvky za nové, pribudnú pod nimi bezpečnostné povrchy. Opravu podstúpia obruby poškodených pieskovísk.

Ružinovu sa tento rok darí získavať peniaze na obnovu verejných priestranstiev aj z iných zdrojov ako je rozpočet mestskej časti. „Teší ma, že sme dostali dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja na vybudovanie detského ihriska na Banšelovej ulici, takisto grant od telekomunikačného operátora na výsadbu zelene a veľmi pomôže aj táto dotácia z hlavného mesta na obnovu parku na Rozmarínovej ulici a vnútrobloku ulíc Palkovičova - Jégého - Stodolova," zrekapituloval starosta Pekár.

(mch)

Páčil sa vám článok?