Koše už sa budú vysýpať dvakrát za týždeň

9.11.2012
0
Koše už sa budú vysýpať dvakrát za týždeň - Odpadkovy2
Páčil sa vám článok?

V uplynulých týždňoch boli smetné koše v Starom Meste úplne preplnené a celý týždeň ich nik nevysypal. Samospráva o situácii vedela, ale financie mala len na ich čistenie raz do týždňa. Po rokovaní s firmou Vepos Bratislava, s.r.o., sa koše vysýpajú už dvakrát za týždeň.

„Preplnené koše boli dôsledok zmluvy so spoločnosťou Vepos, ktorú Staré Mesto zdedilo, pričom mestská časť nie je schopná plniť jej nevýhodné finančné podmienky," uviedol hovorca Starého Mesta Tomáš Halán. Napríklad koše na Gondovej ulici, kde študenti radi vysedávajú na múriku pred univerzitou, sú plné každý deň.

„Počas októbra bolo čistenie košov na Fajnorovom nábreží a na Gondovej ulici vykonávané raz týždenne. Na základe zlých skúseností i podnetov občanov sme zabezpečili častejšie čistenie košov na dvakrát týždenne, každý utorok a piatok," uviedol Halán.

Po dočasnom znížení vysýpania košov počas októbra však Staré Mesto pristúpilo po rokovaniach s firmou Vepos k zvýšeniu frekvencie čistenia košov. „Mestská časť sprísňuje kontroly čistoty v uliciach a podniká kroky, aby časť čistenia mohlo Staré Mesto vykonávať vlastnými silami", uviedol Halán. Kontrolu verejných priestranstiev vykonávajú inšpektori verejného poriadku, ale problémy s nevysypanými košmi, môžu nahlasovať aj obyvatelia na Linku čistoty na 02/59 246 246.

(mch)

Páčil sa vám článok?