Vysoké nájomné znižuje kvalitu vianočných trhov

7.11.2012
0
Vysoké nájomné znižuje kvalitu vianočných trhov - Trhy vianocne
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát už po druhýkrát urobil aukciu trhových miest na Vianočných trhoch, ktoré budú na Hlavnom námestí. Po minuloročnom fiasku, keď viacerí trhovníci ponúkli vysoké nájomné a potom nájomné zmluvy nepodpísali, tento rok magistrát požadoval aukčnú kauciu. Počet záujemcov sa oproti minulým rokom výrazne znížil.

Aj tentoraz v elektronickej aukcii vyleteli ceny denných nájmov vysoko. Najvyššie išli ponuky pri stánkoch s plochou na gril. V hre bolo 9 stánkov a najvyššia suma denného nájmu dosiahla 812 eur! Keďže stánky budú na Hlavnom námestí 31 dní, trhovníčka Zdenka Rybárová je ochotná za takýto stánok s grilom zaplatiť celkový nájom vo výške 25 172 eur! Úspešní boli len tí, ktorí ponúkli na deň 792,99 eur a viac.

Vysoké nájomné zaplatia aj trhovníci občerstvovacích stánkov - najviac ponúkla spoločnosť Víno Matyšák (484 eur/deň), stánky získali ak tí, ktorí ponúkli 465,10 eur a viac na jeden deň.

V súvislosti so spôsobom draženia trhových miest sa nechali počuť viacerí neúspešní trhovníci, že vysoké nájomné pôjde na úkor kvality ponúkaného sortimentu a služieb. Pri tak vysokom nájme totiž podľa nich nie je možné ponúkať kvalitu.

Vianočné trhy na Hlavnom námestí sa začínajú v piatok 23. 11. 2012.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?