Ružinov vytvoril 100 nových miest v škôlkach a jasliach

6.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislave chýbajú miesta v škôlkach a jasliach, Ružinov vytvoril 100 nových. Štyridsaťštyri detí dnes prvýkrát nastúpilo do zrekonštruovaných pavilónov v materskej škole na Západnej ulici na Ostredkoch. V sprievode rodičov si prvýkrát vyskúšali, aké je to byť škôlkarom. Nové miesta sú od tohto školského roku aj v škôlke na Bancíkovej a v jasliach na Palkovičovej ulici.

Celkovo Ružinov do zvýšenia kapacity predškolských zariadení tento rok investoval viac ako 148.000 eur. „V Ružinove už niekoľko rokov záujem o umiestnenie detí do škôlok prevyšuje ich kapacitu. Preto som nesmierne rád, že tento školský rok sa nám podarilo vytvoriť stovku nových miest v predškolských zariadeniach,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Okrem novootvorených dvoch nových tried v škôlke na Západnej ulici mestská časť Ružinov v septembri otvorila aj dve nové zrekonštruované triedy v materskej škole na Bancíkovej ulici a jednu novú triedu v detských jasliach na Palkovičovej ulici.

Ružinov investoval aj do vybavenia škôlok, deti sa môžu tešiť na nový nábytok, farebný interiér a hračky. „Snažili sme sa o to, aby deťom v nových priestoroch nič nechýbalo, aby slúžili plnohodnotne na interaktívnu výchovu,“ dodal Pekár.

Rozšírenie kapacity škôlky na Západnej ulici o dve triedy umožnila niekoľko mesiacov trvajúca kompletná rekonštrukcia. Spolu so zariadením tried vyšla na približne 81.000 eur. Celkovo tento rok Ružinov investoval do rekonštrukcie škôlok a jaslí vyše 148.000 eur, z toho 19.000 eur prispel formou vynútenej investície jeden z ružinovských developérov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?