Cieľom územného plánu kraja je chrániť verejný záujem

27.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako dve tretiny práce na územnom pláne má Bratislavský samosprávny kraj (BSK) za sebou. Medzi najdôležitejšie otázky patrí riešenie dopravy, rozvoja osídlenia a v neposlednom rade aj ochrana cenných vinohradníckych plôch na svahoch Malých Karpát, ktoré tvoria charakteristický krajinný obraz regiónu.

"Cieľom nového územného plánu je predovšetkým aktívne chrániť a presadzovať verejný záujem. Považujem preto územné plánovanie za tvorbu a zachovávanie kultúrnych hodnôt v krajine," skonštatoval predseda BSK Pavol Frešo pre TASR.

Pripomienkové konanie k variantnému riešeniu konceptu Územného plánu regiónu Bratislavského samosprávneho kraja je ukončené. Ďalším krokom je príprava Súborného stanoviska s pokynmi pre vypracovanie invariantného návrhu územného plánu BSK. Súborné stanovisko bolo predložené na schválenie poslancom krajského zastupiteľstva. O materiáli rokovali na ostatnom zasadnutí (26. októbra). Veľkú pozornosť poslanci BSK v diskusii venovali práve ochrane vinohradov.

Bratislavský kraj má dnes platný územný plán, ktorý bol spracovaný v rokoch 1993 až 1997 a schválený uznesením vlády SR v roku 1998. Odvtedy bol formou zmien a doplnkov viackrát menený a dopĺňaný.

(TASR)

Páčil sa vám článok?