Pri katastrofách chce mesto spolupracovať s Viedňou

25.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Pri ochrane pred katastrofami a pri krízovom manažmente chce Bratislava viac spolupracovať s rakúskou Viedňou. Dohodu o spolupráci medzi hlavnými mestami dnes jednohlasne odobrili mestskí poslanci.

"V rámci tejto dohody sa nám ponúka možnosť školenia či získania nejakého know-how," priblížil primátor Milan Ftáčnik. Obsahom dohody je výmena informácií v oblastiach protipožiarnej ochrany, pravidelné kontakty vo forme ročných vzájomných návštev odborníkov v spolupráci so zložkami Integrovaného záchranného systému Slovenskej republiky, opatrenia v oblasti vzdelávania a školení či účasť na odborných podujatiach a cvičeniach.

S požiadavkou užšej spolupráce v tejto oblasti prišla Viedeň na stretnutí krízových štábov oboch miest v júni tohto roka, uvádza sa v materiáli pre poslancov.

Krízový štáb je výkonný orgán hlavného mesta a poradný orgán primátora. Jeho vedúcim je riaditeľ kancelárie primátora Marián Miškanin a tvoria ho zamestnanci magistrátu, Dopravného podniku, Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, Slovenského plynárenského priemyslu či Slovenských elektrární.

(TASR)

Páčil sa vám článok?