Odhodený smetný kôš na nábreží nikomu polroka nechýbal

10.10.2012
0
Odhodený smetný kôš na nábreží nikomu polroka nechýbal - Kos tyrsovo1
Páčil sa vám článok?

Pri prechádzke na promenáde pri Dunaji bol a niekde aj stále je problém s košmi na odpadky. Ak chcete niečo vyhodiť, musíte byť niekedy trpezlivý, kým natrafíte na smetný kôš. Na oboch stranách nábrežia síce boli nedávno osadené nové koše, no nie všetci si ich vážia.

Napríklad na Tyršovom nábreží niekto vyvrátil odpadkový kôš a nikomu neprekážalo, že bol približne pol roka odhodený pri brehu rieky. Niekomu zjavne nestačilo zdemolovať smetný kôš, na dôvažok ho hodil dolu brehom do Dunaja. „Je nám ľúto, že sú aj takí občania, ktorí si nevážia prácu druhých, nič im zrejme nehovorí ochrana cudzieho majetku a životného prostredia," povedala tlačová tajomníčka Petržalky Mária Grebeňová-Laczová.

Prečo kôš nikto neopravil, neosadil na novo, či ho len neodstránil, keďže smetné koše sa vysýpajú denne, sme sa nedozvedeli. Pritom stačilo, aby pracovník, ktorý kôš vysýpa, ho buď hneď na začiatku osadil späť, ak to bolo možné, alebo nahlásil nadriadeným, že chýba. Namiesto toho si kôš nikto nevšímal, veď tí, čo ich majú vysýpať, mali aspoň menej roboty...

„Odviezli sme ho do podniku Verejnoprospešných služieb Petržalka, kde ho opravíme a opäť osadíme na Tyršovo nábrežie," uviedla Grebeňová-Laczová.

Zostáva veriť, že opravený smetný kôš sa nielen čoskoro vráti na svoje miesto, ale samospráva zavedie taký systém vyprázdňovania odpadkových košov, ktorý nedovolí, aby nejaký kôš zmizol a nikto z kompetentných si to ani nevšimol.

(mch)
FOTO - Slavo Polanský


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?