Veľké mestské časti chcú dať malým menej

10.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Štyri veľké bratislavské mestské časti - Petržalka, Ružinov, Staré a Nové Mesto - chcú znížiť svoj príspevok siedmim malým mestským častiam - Čunovo, Jarovce, Rusovce, Devín, Lamač, Záhorská Bystrica a Vajnory. Veľké mestské časti tvrdia, že na to nemajú peniaze.

Petržalskí poslanci už požiadali starostu mestskej časti, aby začal rokovať s primátorom a ostatnými mestskými časťami o úprave percenta solidarity na polovicu. Dôvodom je výrazný výpadok príjmov mesta aj mestských častí. „V našom prípade to znamená do 400-tisíc eur," upozornil petržalský starosta Vladimír Bajan s tým, že situácia je napätá a solidarita začína byť veľkým mestským častiam na príťaž.

Aj mestská časť Nové Mesto musí pre chýbajúce finančné prostriedky upravovať rozpočet a budúci rok vidí náročnejší. „Otázku zníženia solidarity považujeme za citlivú vec, ktorá by sa mala prerokovať v rámci Regionálneho združenia mestských častí," povedal hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Na tento rok schválili bratislavskí mestskí poslanci príspevok solidarity vo výške viac ako 2,11 milióna eur. Na jednu malú mestskú časť to vychádzalo približne 302 574 eur.

O výške príspevku solidarity rozhodujú mestskí poslanci pri schvaľovaní mestské rozpočtu.

(brn)

Páčil sa vám článok?