Zoznam dlžníkov zverejnila aj Petržalka

10.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Petržalka je ďalšou mestskou časťou, ktorá zverejnila zoznam daňových dlžníkov. Petržalčania sa vďaka webu dozvedia, kto mestskej časti nezaplatil daň za psa a daň za užívanie verejného priestranstva.

Najvyšší nedoplatok na dani za psa (takmer 600 eur) má obyvateľ z Mánesovho námestia, najväčší dlh na dani za zaujatie verejného priestranstva má obyvateľka z Wolkrovej ulice (takmer 4000 eur).

Petržalka bude zoznam aktualizovať v prípade, že v ňom dôjde k zmene a dlžník nedoplatok mestskej časti uhradí. Samospráva zo zákona môže zverejňovať daňových dlžníkov, ktorých nedoplatok dosahuje najmenej 160 eur.

Na petržalskom webe už pribudli nezodpovední vlastníci pozemkov, vďaka čomu Petržalčania vedia nielen to, komu pozemky patria, ale aj to, ako v zmysle zákona obec rieši nepokosené alebo neupratané pozemky s ich majiteľom a či sa o pozemky postaral.

Tento rok na petržalskom webe pribudnú aj vraky a nepojazdné a havarované autá odstavené na ulici.

(mgl)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?