Petržalka začala zverejňovať svojich daňových dlžníkov

27.9.2012
0
Páčil sa vám článok?

Petržalčania sa vďaka webu dozvedia, kto mestskej časti nezaplatil daň za psa a daň za užívanie verejného priestranstva. Najvyšší nedoplatok na dani za psa, takmer 600 eur, má obyvateľ z Mánesovho námestia, najväčší dlh na dani za zabratie verejného priestranstva má obyvateľka z Wolkrovej ulice a to takmer 4000 eur. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Petržalka Mária Grebeňová-Laczová.

"Na oficiálnej webovej stránke Mestskej časti Bratislava-Petržalka  www.petrzalka.sk v sekcii Oddelenie finančné od dnešného dňa pribudol aj zoznam  daňových dlžníkov," povedala Grebeňová-Laczová. Petržalka bude podľa nej zoznam aktualizovať v prípade, že v ňom dôjde k zmene a dlžník nedoplatok mestskej časti uhradí. Pripomenula, že samospráva zo zákona môže zverejňovať daňových dlžníkov, ktorých nedoplatok dosahuje najmenej 160 eur.

Grebeňová-Laczová informovala, že počas roka 2012 na petržalskom webe už pribudli nezodpovední vlastníci pozemkov, vďaka čomu Petržalčania vedia nielen to, komu pozemky patria, ale aj to, ako v zmysle zákona obec rieši nepokosené alebo neupratané pozemky s ich majiteľom a či sa o pozemky postaral. Podľa tlačovej tajomníčky ešte tento rok na webe pribudnú aj vraky a dlhodobo nepojazdné a havarované autá, ktoré ich vlastníci nechali na verejných priestranstvách. Dočítajú sa aj to, ako konkrétne vozidlo mestská časť v zmysle zákona rieši.

Ďalšou novinkou v Petržalke je videozáznam z rokovaní poslancov miestneho zastupiteľstva na webe Televízie Bratislava. Občania sa k záznamu dostanú aj prostredníctvom oficiálnej webovej stránky Petržalky. Rokovania poslaneckého zboru Petržalky bude možné sledovať aj v rámci programu Televízie Bratislava.

(TASR)

Páčil sa vám článok?