V mestskom zastupiteľstve vznikne poslanecké grémium

27.9.2012
0
V mestskom zastupiteľstve vznikne poslanecké grémium - Sovcik sven
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom mestskom zastupiteľstve vznikne od 1. októbra poslanecké grémium. Návrh predsedu najväčšieho poslaneckého klubu SDKÚ-DS a Most-Híd Svena Šovčíka dnes schválili mestskí poslanci.

"Naše mestské zastupiteľstvo potrebuje orgán, ktorý by bol partnerom pre primátora pri závažných otázkach," myslí si Šovčík. Od primátora Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smeru-SD) očakáva, že pre činnosť tohto orgánu vytvorí podmienky. Ftáčnik nebol proti.

Predsedom grémia sa stane Sven Šovčík a jeho členmi budú predsedovia poslaneckých klubov Katarína Augustinič (SaS), Jarmila Tvrdá (KDH), Slavomír Drozd (Smer-SD) a zástupca nezaradených poslancov mestského zastupiteľstva a Strany zelených Oliver Kríž. Poslanci zároveň požiadali primátora predložiť Štatút poslaneckého grémia na rokovanie októbrového zastupiteľstva.

Poslanecké grémium posudzuje otázky politickej a procedurálnej povahy, ktoré súvisia s činnosťou zastupiteľstva a jeho poslaneckých orgánov. Tiež otázky zásadných strategických koncepcií rozvoja mesta, priority mesta a navrhuje koncepčné východiská rozpočtovej politiky. Stanoviská poslaneckého grémia majú pre zastupiteľstvo, jeho orgány a primátora povahu odporúčaní.

(TASR)

Páčil sa vám článok?