Návrhy na ocenenie seniorov možno posielať do piatka

19.9.2012
0
Páčil sa vám článok?

Návrhy na ocenenie bratislavských seniorov môžu obyvatelia posielať samospráve hlavného mesta najneskôr do piatka 21. septembra. Ako TASR informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, magistrát zatiaľ eviduje 16 návrhov. Tie podali, okrem klubov dôchodcov, aj samotní Bratislavčania.

Z navrhnutých seniorov potom odborná komisia odporučí primátorovi Milanovi Ftáčnikovi oceniť piatich, resp. šiestich Bratislavčanov, ktorí sa aj na dôchodku angažujú vo verejnom živote. "Pomáhajú napríklad pri vzdelávaní mladých ľudí, nezištne riešia problémy chorých, povzbudzujú svojich rovesníkov k dobrovoľníctvu," priblížil hovorca.

Jednotlivé návrhy môžu záujemcovia posielať na mailovú adresu Rady bratislavských seniorov senior@bratislava.sk, alebo osobne doručiť magistrátu do podateľne na Primaciálnom námestí s označením SENIOR 2012. Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná so slovenskou metropolou a zapájaním sa do verejného, komunitného života. V návrhu musia byť tiež uvedené kontaktné údaje nielen na navrhovanú osobnosť, ale taktiež na navrhovateľa (telefón, mail, adresa).

Slávnostné ocenenie bratislavských seniorov sa uskutoční 10. októbra 2012 v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca počas galaprogramu Kytica pozdravov. Ten je súčasťou celomestského projektu organizovaného v rámci októbrového Mesiaca úcty k starším. Kultúrny program pre skôr narodených obyvateľov Bratislavy už tradične pripraví mladá generácia, žiaci a pedagógovia bratislavských základných umeleckých škôl.

(TASR)

Páčil sa vám článok?