Platy učiteľov stredných škôl sa ešte zvýšia

12.9.2012
0
Páčil sa vám článok?

Napriek hospodárskej kríze sa učiteľom a zamestnancom stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj, zvýšili platy v priemere o 20 eur mesačne. Ide o dôsledok opatrení krajskej samosprávy, ktorá od januára zvýšila platy riaditeľom, čo ich malo stimulovať nájsť rezervy a úspory na zvýšenie platov učiteľov.

Začiatkom tohto roka tak bola priemerná mesačná mzda bratislavských učiteľov 714 eur, v budúcom roku by sa mala zvýšiť v priemere o ďalších 10 €. Župan doplnil, že cieľom je priblížiť mzdy učiteľov priemerným platom v národnom hospodárstve. V rozpočte na budúci rok bratislavská župa plánuje na platy učiteľov vyčleniť 300 tisíc eur, čo je trojnásobne viac ako v tomto roku.

Peniaze budú použité na zvýšenie platov všetkým zamestnancom na školách, pričom budú prideľované podľa kvality školy, výsledkov či schopnosti riaditeľov získať pre školu prostriedky z iných zdrojov. Bratislavská župa má v zriaďovateľskej pôsobnosti 58 stredných škôl, v ktorých pracuje 2657 zamestnancov, z toho 1924 učiteľov.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?