Do právnej poradne prišlo už v prvý deň sedem ľudí

4.9.2012
0
Páčil sa vám článok?

Pomoc bezplatnej právnej poradne v bratislavskej Petržalke vyhľadalo v pondelok 3. septembra 2012, v prvý deň jej prevádzky, sedem ľudí. Mestská časť ju zriadila v budove miestneho úradu na Kutlíkovej ulici a chce takto pomôcť Petržalčanom predísť situáciám, v ktorých by pre právnu neznalosť mohli prísť o strechu nad hlavou.

"Zaujímali sa najmä o riešenie bezpodielového vlastníctva manželov, dedičské problémy, výpovede z práce, exekúciu pre dlžobu, či o zrušenie platnej zmluvy s dodávateľom nekvalitných murárskych prác," vymenúva problémy, s ktorými prišli ľudia do poradne petržalská hovorkyňa Mária Grebeňová-Laczová. Po rady si do priestorov úradu môže prísť každý, kto sa preukáže dokladom o trvalom pobyte v mestskej časti. "Lepšie je totiž problémy odstraňovať vtedy, keď sa dajú riešiť, a nie keď už je neskoro," dodal starosta Vladimír Bajan.

V mestskej časti už majú bezplatnú mediačnú poradňu, poradňu zdravia a poradňu pre matky a osamelých ľudí. V právnej oblasti od pondelka Petržalčanom radí JUDr. Jarmila Doleželová. Nájdu ju v kancelárii na prízemí petržalského úradu v pondelok od 13.00 do 17.00 h a v stredu od 09.00 do 12.00 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?