Basketbalové koše ukradli, na nové niet peňazí

12.8.2012
0
Basketbalové koše ukradli, na nové niet peňazí - Basket retro
Páčil sa vám článok?

Stavebník Obchodného centra Retro sa pri jeho výstavbe zaviazal zrevitalizovať terasu s ihriskami na Rumančekovej ulici. Detské ihrisko a športoviská využívajú mnohí Ružinovčania, no basketbal sa tu už zahrať nedá. Koše totiž niekto ukradol a mestská časť nemá peniaze na ich opravu.

Predchádzajúce vedenie mestskej časti totiž nezverilo ihriská do správy stavebníka, ale zostali mestskej časti, ktorá sa o ne musí starať. Samospráva zaregistrovala, že ihrisko poškodili vandali a zničili basketbalové koše v hodnote do 300 eur. „V rozpočte Ružinova momentálne nemáme vyhradené zdroje na opravu a kúpu nových košov, napriek tomu sa ich však snažíme získať. Jednou z možností je, že ich opäť zaplatí niektorý z developerov, keďže sa úspešne snažíme o to, aby Ružinovčanom prispeli," povedala riaditeľka kancelárie starostu Zuzana Maturkaničová.

Kedy si budú môcť Ružinovčania opäť zahrať basketbal na Rumančekovej ulici, nám nevedel povedať nikto. „Je nám ľúto, že ľudia si nedokážu vážiť to, čo slúži im všetkým. Budeme musieť zaobstarať nové koše," uviedla hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová. Terasa plná zelene, na ktorej sa nachádza aj detské ihrisko, ihrisko na pétanque, tenis a basketbal, sa teší obľube mladých aj starých Ružinovčanov.

(mch)

Páčil sa vám článok?