Poplatok za odpady ide na nový bankový účet

19.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Magistrát mesta Bratislava zmenil číslo účtu za poplatok za komunálne odpady. Mesto však nerobilo výberové konanie, aby vybralo banku, ktorá ponúkne najvýhodnejšie služby, ale zaviazalo sa tej, ktorá mu dala úver.

Obyvatelia mesta dostali koncom mája list, v ktorom magistrát oznamuje, že od mája 2012 bude na dokladoch na úhradu poplatku za komunálne odpady uvádzať nové číslo účtu. Účet v ING Bank nahradil nový v Slovenskej sporiteľni.

„Zmena účtu súvisí so zmluvou o syndikovanom úvere, ktorú podpísalo hlavné mesto. Týmto podpisom sa okrem iného mesto zaviazalo k tomu, ako bude spolu s rozpočtovými a príspevkovými organizáciami uskutočňovať platobný styk. Ten bude zabezpečený prostredníctvom účtov vedených u veriteľov. Zmluva sa podpisovala koncom roka 2011. So zmenami sa začalo koncom marca 2012, zrealizovať sa mali do konca júna," uviedla Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie magistrátu.

Keď si banku vyberá občan, účet si otvorí v tej, ktorá mu poskytne najvýhodnejšie podmienky. Mesto však nevie preukázať, že účet v Slovenskej sporiteľni je ten najvýhodnejší. Zdá sa, že si ju vybralo preto, lebo chcelo.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?