Spustnutý amfiteáter chce račianska samospráva opraviť

29.6.2012
0
Spustnutý amfiteáter chce račianska samospráva opraviť - Amfiteater raca
Páčil sa vám článok?

Amfiteáter v Knižkovej doline sa už niekoľko rokov takmer vôbec nevyužíval a pustol. Samospráva mestskej časti Rača potvrdila, že plánuje obnovu amfiteátra, ako aj revitalizáciu susedného kúpaliska. Starosta Peter Pilinský (SZ) chce amfiteáter aj s priľahlým areálom zrekonštruovať do konca roka 2014.

Po požiari pred dvoma rokmi bol amfiteáter poškodený a mestská časť ho využívala iba počas tradičného vinobrania na jeseň. V súčasnosti samospráva presadzuje jeho revitalizáciu. „Rača zadala vypracovanie architektonickej štúdie na nový amfiteáter ateliéru Vallo - Sadovský, ktorý má skúsenosti s takýmito verejnými priestranstvami. Súčasťou štúdie bola aj diskusia so zainteresovanými skupinami, ako sú materské centrá či mládež. Mestská časť predpokladá, že amfiteáter by mal slúžiť najmä im, preto račianske vedenie chce počuť aj ich názor. Do projektu revitalizácie areálu má byť zapracované aj priľahlé kúpalisko," uviedol račiansky hovorca Jaroslav Hinšt.

Mestská časť Rača nebude na projekt revitalizácie žiadať peniaze z eurofondov, ale plánuje pokryť náklady z vlastných zdrojov a grantov. „Starosta Pilinský chce mať amfiteáter a priľahlý areál zrekonštruovaný do konca volebného obdobia," povedal Hinšt.

Nielen Račania sa tak môžu tešiť, že do amfiteátru sa opäť vráti život, zábava a kultúrne vyžitie.

Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?