Mesto zverilo Petržalke pozemky na plaváreň a garáže

29.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka dostala od mesta do svojej správy štyri pozemky. Na jednom plánuje postaviť verejnú plaváreň, ďalšie tri chce pre parkovacie domy. Vo štvrtok to schválili bratislavskí mestskí poslanci.

Nová plaváreň, kam by mohli chodiť Bratislavčania športovať či relaxovať už budúci rok, by mohla vzniknúť v lokalite medzi Jiráskovou a Markovou ulicou. Práve tam totiž mesto zverilo Petržalke parcelu s výmerou 5264 m2. V okolí sa nachádza park, skatepark a pozemok nadväzuje aj na koridor Chorvátskeho ramena. Plaváreň by tak nadviazala na rekreačno-oddychovú zónu. Petržalka uvažovala aj o tom, že ju umiestni v areáli výstaviska Incheba, miestni poslanci však voči tomu mali výhrady.

Predpokladaná cena za výstavbu plavárne je 1,5 milióna eur a Petržalka na ňu bude sčasti čerpať aj úver. Bazén by mal dĺžku 25 metrov a šírku približne 12 metrov s piatimi až šiestimi plaveckými dráhami. Podľa plánovaného harmonogramu sa mala plaváreň začať stavať v júni a skončiť v decembri, respektíve najneskôr v prvej polovici roka 2013.

Starosta Vladimír Bajan požiadal o zverenie pozemkov aj v lokalitách Jasovskej, Einsteinovej a Holíčskej ulice s celkovou výmerou 6083 m2. Samospráva chce totiž budovať parkovacie domy a zlepšiť tak situáciu s parkovaním v mestskej časti. V utorok 26. júna schválili miestni poslanci princípy systému rezidentského parkovania a na výstavbu parkovacích domov samospráva vytypovala prvé pozemky v lokalite Dvory a Lúky.

Ak by si Petržalka vzala úver, mohla by postaviť najviac dva parkovacie domy. Stavať preto plánuje s pomocou súkromného investora, ktorý by mal časť, napríklad 10 percent parkovacích miest v dome, odovzdať do správy Petržalke. "Tých 10 percent budeme využívať v rámci našej cenovej politiky, ktorá je opäť smerom k rezidentom výhodná, smerom ďalej už odstupňovaná," vysvetlil prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik.

(TASR)

Páčil sa vám článok?