Krčmy v Ružinove sú od júna otvorené kratšie

14.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Ružinov sú krčmy v bytovkách otvorené kratšie ako bývali. Rozhodli o tom ružinovskí miestni poslanci, ktorí schválili zmenou všeobecne záväzného nariadenia skrátili otváracie hodiny pohostinstiev v obytných domoch. Zmena platí od 1. júna 2012.

Pohostinstvá, ktoré sa nachádzajú v bytovkách, mohli byť doteraz otvorené denne od 8.00 do 24.00 h. Od júna však krčmy, ktoré sa nachádzajú bezprostredne pod alebo nad bytmi, môžu byť v pracovné dni otvorené od 8.00 h do 22.00 h. Pričom cez víkendy a v dňoch pracovného pokoja sa zmenila len hodina ich otvárania na 9.00 h, maximálne však môžu byť otvorené tiež do 22.00 h. Od 8.00 h do 22.00 h môžu byť otvorené aj všetky exteriérové sedenia pred ružinovskými prevádzkami.

Výnimku tvoria krčmy, ktoré sú od bytových priestorov oddelené kancelárskymi alebo inými nebytovými priestormi. Tým zostávajú otváracie hodiny ako doteraz, a to od 8.00 h do 24.00 h. Táto otváracia doba platí aj pre pohostinské služby mimo bytových domov.

Podniky, ktoré ponúkajú návštevníkom okrem pohostenia aj hudobnú produkciu, môžu byť mimo bytových domov otvorené od 8.00 h do 5.00 h. Pohostinské služby v hoteloch, moteloch, penziónoch, ubytovniach a v kempingoch môžu byť otvorené nonstop aj naďalej.

Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?