Skrátili otváracie hodiny pohostinstiev v bytovkách

1.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Ružinov skrátili otváracie hodiny pohostinských zariadení nachádzajúcich sa v bytovkách. Mnohé boli otvorené až do 24.00 h a dlhšie. Najmä v starých domoch to rušilo nočný pokoj obyvateľov, ktorí bývajú v bytoch nad pohostinskými zariadeniami.

V Ružinove sa tento problém rozhodli od 1. júna vyriešiť skrátením otváracích hodín do 22.00 h. Na hluk z barov a pohostinstiev sa najčastejšie sťažujú obyvatelia, ktorí majú takúto prevádzku priamo v dome. Skrátenie otváracích hodín by malo pomôcť problém riešiť.

Ak sa byty nachádzajú nad alebo pod pohostinským zariadením, jeho prevádzka bude v pracovných dňoch od 8.00 do 22.00 h, cez víkendy a v dňoch pracovného pokoja od 9.00 do 22.00 h. Ak sa ale medzi prevádzkou a bytovým podlažím nachádza ešte kancelársky alebo iný nebytový priestor, pohostinské zariadenie bude môcť byť naďalej otvorené každý deň ako doteraz. Rovnako zostávajú platné otváracie hodiny exteriérových sedení pred prevádzkami. Tie môžu byť otvorené denne od 8.00 do 22.00 h.

Pohostinské služby mimo bytových domov sa môžu poskytovať od 8.00 do 24.00 h a prevádzky poskytujúce pohostinské služby s hudobnou produkciou mimo bytových domov denne od 8.00 do 5.00 h. Hotely, motely, penzióny, ubytovne a kempingy majú prevádzkové hodiny naďalej denne od polnoci do polnoci. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia, ktoré schválilo ostatné ružinovské miestne zastupiteľstvo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?