Pochybnosti o prenájme areálu na Drieňovej ulici

2.5.2012
0
Pochybnosti o prenájme areálu na drieňovej ulici - Drienova2
Páčil sa vám článok?

Prenájom športového areálu STaRZ na Drieňovej ulici súkromnému podnikateľovi Andrejovi Gaburovi vyvolal prekvapenie mnohých Ružinovčanov. Z mestských poslancov, ktorí o tomto prenájme hlasovali, sa len jediný hlasovania zdržal, pretože mal pochybnosti o správnosti takéhoto postup. Bol ním poslanec Slavomír Drozd (Smer-SD), ktorého sme požiadali o vysvetlenie, prečo ako jediný prenájom nepodporil.

Ako upozornil, s požiadavkou prenajať si športový areál STaRZ na Drieňovej ulici prišiel súkromný podnikateľ ešte vlani. Stanovisko STaRZ bolo negatívne, pretože areál fungoval a bolo do neho z mestských peňazí investovaných zhruba 700-tisíc eur. Stanovisko starostu Ružinova Dušana Pekára zo septembra 2011 bolo súhlasné. „Na rokovaní mestského zastupiteľstva potom starosta na základe negatívnych reakcií súhlas mestskej časti stiahol s tým, že sa tam bol osobne pozrieť a páčilo sa mu to. Na moje prekvapenie sa materiál o prenájme areálu na Drieňovej ulici objavil na programe mestského zastupiteľstva opäť v marci 2012 s tým, že ružinovský starosta znova súhlasí," objasnil bývalý starosta Ružinova S. Drozd.

Nájomca deklaruje prestavbu areálu na fitnescentrum a vybudovanie parkoviska na mieste asfaltových basketbalových ihrísk. „S prenájmom nie som stotožnený, lebo si myslím, že areál STaRZ dobre fungoval a do spolupráce so súkromným investorom by mesto malo ísť len vtedy, keď to mesto nevie alebo nemá na prevádzku. Som Ružinovčan z Trávnikov, chodil som sem do školy a viem, koľko tu bolo športovísk, a ako dopadli. Či už futbalové Vinohrady, kde je Billa, alebo kúpele Centrál. Nehovorím, že areál na Drieňovej tiež takto dopadne, som však obozretný a neprenajímal by som fungujúci areál," dodal S. Drozd.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?