Zoznam evidovaných psov zverejnila na webe aj Rača

17.4.2012
0
Zoznam evidovaných psov zverejnila na webe aj rača - Pes barzoj
Páčil sa vám článok?

K 4. aprílu 2012 zverejnila zoznam evidovaných psov na území mestskej časti aj Rača. Na rozdiel od Petržalky však Račania zverejnili len adresy a druh psieho plemena. Petržalčania zverejnili aj číslo evidenčnej známky a farbu psa.

Petržalka a Rača sú prvé dve bratislavské mestské časti, ktoré zverejnili zoznam evidovaných psov. Očakávajú, že to zlepší dodržiavanie nariadení mestskej časti zo strany majiteľov psov. Cieľom je tiež získať od obyvateľov mestskej časti spätnú väzbu, kde sú psy, ktorých majitelia neprihlásili a neplatia za nich ani miestnu daň.

ZOZNAM EVIDOVANÝCH PSOV V RAČI

Podľa zoznamu zverejneného na webstránke mestskej časti je v Rači evidovaných 1384 psov. Ak Račania vedia o psovi, ktorý nie je v zozname evidovaných psov, môžu to oznámiť na telefónne číslo 02/4911 2443 alebo elektronickou poštou na adresu anna.dudakova@raca.sk. Následne bude miestny úrad vyzývať majiteľov týchto psov na uhradenie miestnej dane.

Mestská časť Rača v tomto roku zvýšila miestnu daň za psa - 40 eur zaplatí majiteľ za psa chovaného v byte, 10 eur za psa chovaného v rodinnom dome. Samospráva od tohto zvýšenia očakáva ročný nárast príjmov približne o 10-tisíc eur. Tie plánuje mestská časť využiť na nákup novej techniky na údržbu čistoty a poriadku.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?