Ružinovská samospráva pokračuje v diskusii s občanmi

27.3.2012
0
Páčil sa vám článok?

Ďalšia etapa verejných diskusií, ktoré súvisia so zahusťovacou výstavbou v bratislavskej mestskej časti Ružinov, sa uskutočnila dnes popoludní na Základnej škole Ostredková v sídliskovej štvrti Ostredky.

Občania odmietajú, aby sa vnútrobloky sídliska a jeho okolia premenili na stavenisko bez riešenia dopravnej i sociálnej infraštruktúry a navyše s rizikom zníženia kvality ich bývania a životného prostredia.

Podľa starostu Dušana Pekára a ružinovských poslancov má miestna samospráva záujem urobiť poriadok v chaotickej výstavbe v Ružinove. "Na dosiahnutie tohto cieľa mestská časť Ružinov vypracúva podrobné územné plány zón, ktoré budú presnejšie definovať, čo, kde a ako vysoko môže byť v Ružinove postavené," uviedol Pekár.

Po pravidelných stretnutiach starostu s občanmi každý prvý utorok v mesiaci sa budú môcť obyvatelia Ružinova zúčastňovať na ďalších diskusiách orientovaných na tému výstavby. "Očakávame, že si s obyvateľmi budeme vzájomne vymieňať informácie o tom, čo sa deje v ich susedstve. Myslím si, že takto sa nám lepšie podarí riešiť problémy a niektorým predísť," dodal ružinovský starosta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?