Ružinovčania kontrolujú svojho starostu cez internet

28.2.2012
0
Ružinovčania kontrolujú svojho starostu cez internet - Pekar dusan
Páčil sa vám článok?

Ružinovčania kontrolujú starostu cez internet. Po pravidelných verejných stretnutiach starostu s občanmi informuje o postupnom riešení ich podnetov na webovej stránke. Ten, kto na verejnom stretnutí starostu s občanmi podá akýkoľvek podnet, môže na internetovej stránke www.ruzinov.sk sledovať, v koho kompetencii je daný problém a ako sa rieši.

"Samotná idea tejto kontroly vznikla práve na jednom zo stretnutí s občanmi, ktorí sa dožadovali možnosti sledovať vývoj ich podnetov. My sme túto výzvu začiatkom tohto roka prijali," uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Mestská časť Ružinov na svojej webstránke postupne aktualizuje tabuľku, kde sú zapísané občianske podnety, návrhy na riešenie, aktuálny stav vybavenia a kompetentné subjekty či osoby. Príkladom je podnet občanov z februárového stretnutia, ktorí žiadali o vybudovanie detského ihriska na Hraničnej ulici. Starosta na webe informoval, že rokoval s firmou Studial, ktorá stavia bytový dom Mulino na Hraničnej ulici a prisľúbila toto ihrisko vybudovať. Podobne je na tom aj problém s prerušeným chodníkom pri Vrakunskej ceste na Ostredkoch. Po dohode so starostom ho má opraviť investor Alfa Group. Na základe podnetov zo stretnutí samospráva zaradí do harmonogramu opráv aj výmenu smetného koša na Radarovej ulici.

Verejné stretnutia s občanmi sa v Ružinove uskutočňujú pravidelne prvý utorok v mesiaci, vždy v inej štvrti. Podnety a sťažnosti sú podľa starostu rôzne, od práce pre mestskú políciu, cez údržbu ciest až po úpravu zelene. Nie všetky pritom dokáže mestská časť vyriešiť sama. Na 10 doterajších stretnutiach zaevidovali takmer 135 podnetov, z ktorých 59 úplne a 16 čiastočne vyriešili. "Pomerne veľká časť sťažností sa týka problémov s výstavbou v Ružinove. Práve preto sme sa začali intenzívne venovať územným plánom zón a diskusii s občanmi. Napríklad, na takúto diskusiu o tvári Štrkovca prišlo takmer 300 ľudí," dodal Pekár.

Najbližšie stretnutie občanov so starostom Ružinova bude v utorok 6. marca o 16.00 h v Spoločenskom dome Prievoz na Kaštieľskej ulici.

(TASR)

Páčil sa vám článok?