Ružinovčania chcú byť viac transparentní

9.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovská miestna samospráva chce postupne zavádzať do života viaceré protikorupčné opatrenia, ktoré navrhuje Transparency International Slovensko.

„Chceme byť transparentní v riadení mestskej časti, preto sme sa zapojili do projektu, ktorý nám prinesie návrhy konkrétnych riešení tak, aby sa z nich stal jasný systém aj do budúcnosti," uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH). Medzi najčastejšími odporúčaniami sú návrhy spojené so zverejňovaním informácií na internetových stránkach mestskej časti.

Ružinovská samospráva chce napríklad prijať etický kódex volených predstaviteľov a zamestnancov mestskej časti, stanoviť presnejšie pravidlá na výber zamestnancov úradu a organizácií mestskej časti, zvýšiť informovanosť o pracovných pozíciách, zvýšiť informovanosť o zasadnutiach komisií miestneho zastupiteľstva formou pozvánok a zápisníc na webe, sprehľadniť prideľovanie grantov a stanoviť jasné kritériá pri ich rozdeľovaní, zvýšiť informovanosť o nájomných bytoch či sociálnych službách.

Zavedenie protikorupčných opatrení v kľúčových oblastiach činnosti mestskej časti Ružinov realizovala Transparency International Slovensko v rámci programov cezhraničnej spolupráce Maďarska a Slovenska z Európskeho fondu pre regionálny rozvoj.

(brn)
Páčil sa vám článok?