Poslanec Borguľa po voľbách opäť porušuje zákon

16.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Keď Bratislavské noviny koncom októbra upozornili na nelegálnu velkoplošnú reklamu na fasáde domu na Špitálskej ulici 27, o necelé tri týždne majiteľ nehnuteľnosti reklamnú plachtu z domu odstránil.

Stalo sa tak len deň predtým, ako stavebný úrad vykonal miestne zisťovanie porušenia zákona. Blížili sa totiž župné voľby a majiteľ budovy kandidoval do krajského parlamentu.

Budova na Špitálskej ulici 27 patrí spoločnosti Slov inn, s.r.o., Bratislava. Jej jediným spoločníkom a konateľom je Ing. Martin Borguľa, čerstvý župný poslanec za SMER-SD. Keďže župné voľby sa skončili, pánovi poslancovi nebránilo nič, aby na fasádu domu vrátil obrovskú reklamnú plachtu. Čo na tom, že pri tom opäť porušil zákon. Na umiestnenie stavby totiž podľa našich informácií nemá stavebné povolenie ani povolenie pamiatkarov. Za tie peniaze, ktoré takto získa od inzerenta - ČSOB - to predsa stojí za to. Aj za cenu porušenia zákona!

Mladý smerácky poslanec Borguľa si vie, zdá sa, veľmi dobre spočítať, čo sa mu kedy oplatí. Pred voľbami nelegálnu reklamu odstránil s ospravedlnením, že si neuvedomil, že ju mal povolenú iba na obdobie rekonštrukcie objektu. To však bolo pred dvoma rokmi, tak kto by si to mal pamätať. A keďže najbližšie voľby, v ktorých bude chcieť možno opäť kandidovať, budú až na budúci rok, prečo by dobrý biznis s reklamou na Špitálskej 27 nezopakoval.

Nie náhodou ide opäť o reklamu banky ČSOB. Ako pred mesiacom upozornil hlavný architekt mesta Bratislava Štefan Šlachta, „je to aj svedectvo o kultúrnosti inštitúcie, ktorá sa tu prezentuje. Nielen firmy, ktorá takúto reklamu zabezpečuje, ale aj majiteľa budovy, ktorý si takto privyrába."

V tomto prípade ide o tú istú bankovú inštitúciu, ktorej reklamou boli pred rokom oblepené fontány v pešej zóne. Až pod tlakom verejnosti a mestských poslancov bola reklama z fontán odstránená. Zrejme nejde o náhodu, že táto banka propaguje svoje služby v Bratislave spôsobom urážajúcim historické cítenie obyvateľov mesta, využívajúc pritom aj nelegálne umiestnený reklamný nosič.

Je smutné zistenie, že len pár týždňov po župných voľbách je novozvolený poslanec schopný opakovane porušiť zákon. Je smutné, že tak robí možno aj za peniaze, ktoré si Bratislavčania s dôverou vložili do tejto komerčnej banky.

Marián Brezňanský
FOTO - Robert Lattacher

AKTUALIZÁCIA (17.12.2009, 17:20): Niekoľko hodín po zverejnení tohto článku začal majiteľ nehnuteľnosti s odstraňovaním nelegálnej reklamnej plochy.

Zdroj:

Páčil sa vám článok?