V Ružinove prísnejšie proti pitiu alkoholu

15.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Od decembra budú v mestskej časti Ružinov platiť prísnejšie pravidlá pri konzumácii alkoholu na verejnosti. Samospráva si od toho sľubuje najmä stop popíjaniu bezdomovcov v parkoch.

Ružinovskí poslanci minulý týždeň schválili nové všeobecno-záväzné nariadení o úprave podmienok, predaja, podávania a požívania alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach. Mestským policajtom má poskytnúť účinnejší nástroj na boj s popíjajúcimi bezdomovcami a mládežou na verejných priestranstvách.

V Ružinove je už dlhšie problém s udržiavaním čistoty a verejného poriadku na niektorých verejných priestranstvách. Ľudia sa sťažujú najmä na park na Ostredkoch, okolie obchodného domu Kocka na Pošni či trhovisko na Miletičovej ulici. Tieto priestory okupujú bezdomovci, neprispôsobiví občania a po večeroch aj mládež.

ň„Za mnohými narušeniami poriadku je práve alkohol a jeho popíjanie počas celého dňa najmä bezdomovcami. Rozhodli sme sa okrem prevencie zakročiť aj inak. Schválenie nového nariadenia to policajtom umožní," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH). Upozornil, že to nie je univerzálne ani dokonalé riešenie, no situáciu sa treba pokúsiť riešiť ráznymi opatreniami. „Alkohol je významným faktorom vandalizmu, ktorý sa na týchto miestach šíri. Verím, že ak neprispôsobivým ľuďom zakážeme piť, stratia motiváciu tam vysedávať," dodal Pekár.

ňPodľa nového nariadenia je na území mestskej časti na verejne prístupných miestach zakázané požívať alkoholické nápoje od 5.00 h do 3.00 h nasledujúceho dňa. V rovnakom čase je zakázaný aj predaj alkoholických nápojov v stánkoch a v kioskoch s výnimkou exteriérových sedení, organizovaných podujatí a príležitostných trhov s povoleným predajom alkoholických nápojov.

(brn)

Páčil sa vám článok?