Zrekonštruovali detské ihrisko na Kubačovej ulici

10.10.2011
0
Zrekonštruovali detské ihrisko na kubačovej ulici - Ihrisko5
Páčil sa vám článok?

V Rači dokončili rekonštrukciu detského ihriska na Kubačovej ulici. Uskutočnila sa v troch etapách a celkové náklady predstavovali sumu 100 000 eur. Vymenili sa hojdačky, prevažovačky, preliezky pre všetky vekové kategórie detí a umiestnila sa lanová lezecká zostava v cene 15 598 eur.

Všetky betónové a asfaltové plochy sa nahradili bezpečnostným povrchom. Ihrisko ešte ohradia nízkou zábranou. Mestská časť do konca roka plánuje doplniť na ihriskách Gelnická, Cígeľská, Hagarova, Na pasekách a Kadnárova závesné hojdačky spolu s bezpečnostnými povrchmi.

V správe mestskej časti Rača je deväť ihrísk. V tomto roku pribudlo pri rekonštrukcii Detvianskej ulice nové malé ihrisko na Námestí A. Hlinku. "Prioritou pri rekonštrukcii ihrísk je odstránenie nebezpečných pôvodných prvkov, ktoré nevyhovujú normám a bezpečnostným predpisom. Tiež prichádza k zredukovaniu pieskovísk na niektorých ihriskách a vytvoreniu bezpečnostných povrchov na rizikových dopadových plochách," uviedol račiansky starosta Peter Pilinský.

(TASR)

Páčil sa vám článok?