Vo vynovenom areáli sú 3 ihriská a korčuliarsky okruh

26.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Komplexne vynovený športovo-rekreačný areál na Harmincovej ulici v Bratislave už môžu naplno využívať obyvatelia všetkých vekových kategórií. Nachádza sa v Dúbravke vedľa zimného štadióna a po rekonštrukcii ho už skolaudovali. Za 317 856 eur bez DPH jeho obnovu vlani a v tomto roku financovalo mesto.

Oplotený areál v Správe telovýchovných a rekreačných zariadení je voľne prístupný a v bezpečnej zóne mimo ciest, takže je vhodný aj pre malé deti. Tie majú k dispozícii nové preliezačky, šmykľavku, hojdačky, rôzne atrakcie i zariadenia na posilňovanie. Okolo detského ihriska nechýbajú lavičky na sedenie pre starších, ktoré sú aj v iných častiach areálu. Podobne ako nové elektrické osvetlenie s rozmiestnením osvetľovacích telies podľa účelu jednotlivých hracích plôch. Tých je na ploche vyše 8700 štvorcových metrov niekoľko.

Najväčšie je viacúčelové ihrisko na futbal, tenis či hádzanú s rozmermi 40 x 20 metrov a umelým trávnikom s oddrenážovanými podkladovými vrstvami. Po jeho obvode sú mantinely, za bránkami ochranná sieť, ihrisko je samostatne osvetlené štyrmi stožiarmi s ôsmimi reflektormi s výkonom 400 W. Pre basketbalistov je tam streetbalové ihrisko (23x13 m) s pogumovaným betónovým povrchom, petangové ihrisko (18x15 m) má polyuretánový povrch na podkladových vrstvách. Tri metre široký modrý okruh v dĺžke 185 m slúži korčuliarom. Areál má spevnené plochy, vybudované chodníky a upravené trávnaté plochy.

"Pre Dúbravku je to ďalšie športovisko v niekoľko hektárovom komplexe, kde je futbalový a zimný štadión i dopravné ihrisko," pre TASR vyjadril potešenie hovorca tejto mestskej časti Michal Kriško.

(TASR)

Páčil sa vám článok?