Nové Mesto hospodárilo v 1. polroku s prebytkom

22.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto hospodárila v 1. polroku 2011 s prebytkom. Celkové príjmy dosiahli takmer 7,7 milióna eur a výdavky presiahli 5,9 milióna eur.

O 10 % sa zlepšil výber daní za tovary a služby, kam patrí napríklad daň za psa, daň za nevýherné hracie automaty i za používanie verejného priestranstva. "Robíme všetko pre to, aby sa získané prostriedky využívali čo najefektívnejšie. Pri zachovaní kvality služieb, či pri ich trvalom zlepšovaní," povedal starosta Rudolf Kusý. Na strane výdavkov možno pozorovať mierny nárast výdavkov na materské a základné školy, Stredisko kultúry či knižnice. Správu o plnení rozpočtu vzalo novomestské miestne zastupiteľstvo na vedomie počas rokovania tento týždeň.

Samospráva Nového Mesta sa okrem tradičných príjmov snaží získať peniaze aj z iných zdrojov. V týchto dňoch miestne zastupiteľstvo schválilo návrh, podľa ktorého sa mestská časť bude uchádzať o päť miliónov eur z prostriedkov Európskej únie. Za tieto peniaze plánuje samospráva zrekonštruovať päť materských a základných škôl a dva parky.

TASR o tom informoval novomestský hovorca Marek Tettinger.

(TASR)

Páčil sa vám článok?