V Ružinove začali premiestňovať kontajnery

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovský miestny úrad na základe analýzy súčasného stavu umiestnenia zberových nádob a z dôvodu ich nevyhnutného premiestnenia mimo komunikácií začal realizovať premiestňovanie kontajnerov v rámci celej mestskej časti.

Medzi problémové miesta, kde boli kontajnery umiestnené nevhodne patrila Bajzova a Palkovičova ulica. Miestny úrad v spolupráci so správcami domov uskutočnil odstránenie nádob z komunikácií do novovybudovaných alebo zrekonštruovaných stanovíšť. V polovici februára odovzdali stanovištia správcom a obyvateľom domov Bajzova 10, 12, 14, 1, 3, 5, 7 a Trnavská 26, 28, 30, 12, 14, 16.

Stalo sa tak na základe rozhodnutia starostu po dohode s Okresným úradom Bratislava II, ktorý správcom spomínaných bytových domov povolil zvláštne užívanie verejného priestranstva na vyhradené stanovište pre umiestnenie zberných nádob na odpad z domácností. Takýto spôsob zverenia kontajnerových stanovíšť správcom domov, ktorých obyvatelia kontajnery používajú je novinkou nielen v rámci Ružinova, ale aj iných bratislavských mestských častí s výnimkou Starého Mesta.

Odovzdané kontajnerové stanovištia by mali priniesť pre obyvateľov nemalé výhody. Sú opatrené zámkom a zabezpečené proti tomu, aby ich zneužívali obyvatelia, ktorým nepatria a tiež prístreškom chránené pred poveternostnými vplyvmi. Zároveň budú mať pre obyvateľov aj ekonomický efekt, pretože takýmto riešením sa zníži množstvo odpadu a teda aj frekvencia odvozu odpadu približne o tretinu.

Experiment vytvorenia podobných kontajnerových stanovíšť bude miestny úrad realizovať najskôr v lokalite Starý Ružinov a na základe požiadaviek a sťažností obyvateľov aj na ostatných miestach Ružinova.

(sz)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie