Marianum ponúkalo prenájom predajných miest

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské pohrebníctvo Marianum uskutočnilo prvé výberové konanie na prenájom predajných miest na tohtoročné obdobie Sviatku všetkých svätých. Išlo o miesta pred Martinským cintorínom, Krematóriom a Cintorínom Ružinov.

Riaditeľ pohrebníctva Miloslav Hrádek pre TASR uviedol, že sa prihlásilo približne 30 záujemcov, ktorí chcú predávať doplnkový "dušičkový" tovar. Osobne však očakával vyššie ponuky oproti stanovenej minimálne cene. "Je to pre nás skúsenosť. Myslím si, že predajných miest je veľa, pokiaľ by ich bolo menej, tak cenové rozpätie medzi minimálne stanovenou cenou a maximálne ponúkanou by bolo väčšie," vysvetlil Hrádek. Počet predajných miest respektíve predajných stánkov pre každý cintorín bol v priemere desať. Najväčší záujem je o miesta pri vchodoch do cintorínov," dodal. V tomto kole sa nepodarilo prenajať všetky miesta.

Pohrebníctvo na svojej internetovej stránke uvádza, že minimálna cena prenájmu predajných miest na cintoríne Ružinov bola 43,15 eura/deň, na Martinskom cintoríne 33,19 eura/deň a pred Krematórium 43,15 eura/deň na obdobie od 20. októbra do 3. novembra 2011. Marianum zverejní výsledky výberového konania na svojej stránke. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?