Bratislava má komunitnú nadáciu

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Po Banskej Bystrici, Trenčíne, Prešove a ďalších piatich slovenských mestách vznikla aj v Bratislave Komunitná nadácia Bratislava. Jej komunitné zameranie naznačuje, že podporuje aktivity na území Bratislavy.

Od iných nadácií sa odlišuje osobným prístupom k darcovi a komunite. Darcovi dáva možnosť zvoliť si účel použitia jeho daru. Opatrne zhodnocuje svoj majetok, tzn. že ak darca daruje čo len raz, rok čo rok sa z jeho daru podporuje ním zvolený účel. Darca si môže založiť fond, pomenovať ho vlastným menom, určiť účel a kontrolovať ho. Komunitná nadácia chce prispieť k oživeniu atmosféry starej Bratislavy, venovať sa podpore umenia, ľudí v núdzi, mladých, aktivitám na sídliskách a poskytovať štipendiá.

Bratislavčania majú do konca marca možnosť požiadať o dar z Fondu oživenia atmosféry starej Bratislavy a Sídliskového fondu. V rámci prvého bude nadácia podporovať podujatia, ktoré boli tradične organizované v hlavnom meste. K nim patrí činnosť tradičných spolkov, organizovanie športových a kultúrnych akcií medzi Bratislavou a blízkou Viedňou či Budapešťou. Hlavným zámerom je podporovať u Bratislavčanov zdravý lokálpatriotizmus.

Cieľom Sídliskového fondu je zvýšiť kvalitu života na bratislavských sídliskách. Fond bude podporovať konkrétne aktivity (podporujúce dobré susedské vzťahy, ihriská, kluby, skrášľovanie okolia sídlisk, športové podujatia a turnaje, atď.), ktoré napĺňajú potreby ľudí na sídliskách.

Finančný dar môže získať ktokoľvek - jednotlivci i organizácie. Najbližšia uzávierka je 9. apríla 2001. Viac informácií získate na tel. čísle 5441 9995 alebo na www.komunitnanadacia.sk.

(brn)

Páčil sa vám článok?