Nové Mesto bude stavať aj rekonštruovať

10.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Aj keď v najbližšom období sa v mestskej časti Nové Mesto pravdepodobne nezačne s podobnými veľkými investíciami, akou je Polus City Center, Bytový dom ICT alebo Račianske mýto, rozsah plánovaných investičných akcií je pozoruhodný.

Podľa hovorkyne starostu Nového Mesta Valérie Reháčkovej má samospráva tejto mestskej časti snahu udržať dosiahnutý štandard v celkovej starostlivosti a zameria sa na komunikačné objekty, verejné priestranstvá a životné prostredie. Perspektívnym zámerom mestskej časti je zrušenie železničnej prevádzky a prestavba celého územia ohraničeného Šancovou, Račianskou a Kukučínovou ulicou (lokalita Filiálka), kde sa ráta s umiestnením obytných a polyfunkčných objektov a zariadení občianskeho vybavenia. Snaha mestskej časti však v tomto smere už roky naráža na nepochopenie kompetentných inštitúcií.

Investičné a rozvojové programy na rok 2001 sú rozpočtované sumou vyše 41 miliónov korún. Medzi dominantné stavby, ktoré bude Nové Mesto v tomto roku realizovať, patrí výstavba Jedenástej ulice na Kolibe, ktorá má priamu súvislosť s plánovaným rozšírením jestvujúceho vodojemu. Na túto akciu nadväzuje aj predĺženie Desiatej ulice v úseku medzi Deviatou ulicou a ulicou Záruby.

V záujme zlepšenia stavu malého životného prostredia sa plánuje aj s rekonštrukciou dvorov v okolí Bartoškovej ulice, ktoré bude pozostávať z úpravy chodníkov, vozoviek, usporiadania parkovísk a doplnenia oddychových zón pre dospelých i deti. Vzhľadom na to, že v Novom Meste pribúda veľa mladých rodín s deťmi, ráta sa aj s rekonštrukciou viacerých detských ihrísk. Rekonštrukciou prejdú ihriská na Kramároch na Guothovej, Dérerovej a Višňovej ulici. Plánovaná je aj rekonštrukcia oplotení športovísk pre loptové hry na Ulici odbojárov, Kraskovej, Jelšovej, Thurzovej a Robotníckej ulici.

Ďalšou súčasťou rozpočtu rozvojových programov je budovanie a rekonštrukcia komunikácií. V tomto roku sa majú zrekonštruovať ulice Pluhová, Sibírska, Thurzova, J. C. Hronského, Sliezska, Ladzianskeho a Magurská, ukončiť sa má rekonštrukcia Junáckej ulice. Na tieto akcie je vyčlenených 41 miliónov korún. Ďalších takmer 24 miliónov je vyčlenených na opravy vozoviek, chodníkov, schodov a oporných múrov.

(lau)

Páčil sa vám článok?