Primátor mesta je so sebou spokojný

7.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Jozef Moravčík je spokojný s plnením svojho volebného programu. V prvej polovici funkčného obdobia sa podľa neho niektoré zámery podarilo naplniť a na realizáciu ostatných boli vytvorené vhodné podmienky.

Jeho volebný program sa zameral predovšetkým na oblasť bývania, dopravy a bezpečnosti. Dnes má podľa primátora mesto k dispozícii 144 bytov pre mladé rodiny, vrátane bezbariérových. Realizuje sa program výstavby bytov pre strednú a nižšiu príjmovú skupinu za cenu nepresahujúcu 16 tisíc korún za meter štvorcový s tým, že prvé byty budú dostavané už v tomto roku. V nasledujúcich rokoch by výstavba takýchto bytov mala podľa neho pokryť potrebu.

V doprave sa podľa primátora Moravčíka podarilo zvýšiť priepustnosť v úseku Patrónka-Lamač, ako aj na viacerých križovatkách v centre mesta. V ďalšej etape sa bude riešiť výstavba vonkajšieho dopravného polkruhu Račianska, Bojnická, Galvaniho, Ivanská a diaľnica D 61. Jedno zo základných riešení dopravy v meste - výstavbu metra sa podarilo podľa neho dostať do štádia, keď je program financovania jeho výstavby na medzirezortnom pripomienkovaní. Ak štát podľa primátora Moravčíka poskytne garancie, mohlo by sa s výstavbou metra začať už v roku 2002. Pokračujú aj prípravy stavby Mosta Košická, ktorá sa začne v júli alebo v auguste tohto roka.

Podľa názoru primátora sa zlepšuje aj bezpečnostná situácia v meste, a to najmä zásluhou spolupráce mesta s ministerstvom vnútra.

(brn)

Páčil sa vám článok?