V Župnom pohári sa vyzbieralo pre choré deti 4000 eur

22.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na pomoc onkologicky chorým deťom sa vyzbieralo v rámci Župného pohára 4000 eur. Stalo sa tak cez uplynulý víkend na Partizánskej lúke v Bratislave, kde vyvrcholila cyklistická sezóna. Potrápiť svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát prišlo vyše 800 cyklistov.

Konal sa tu 4. ročník maratónu Kellys Green Bike Tour 2011, ktorý bol taktiež posledný zo série štyroch pretekov zaradených do súťaže Župný pohár Na bicykli deťom. Víťazom vo viacerých kategóriách odovzdal ceny podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja Martin Berta. "Podporujeme zdravý a ekologický spôsob života, pretože nám záleží na tom, aby sa v kraji rozvíjala cykloturistika. Rovnako dôležité je podporovať cyklistické podujatia. A o tom, že takéto akcie majú zmysel, nás presvedčila aj účasť na maratóne," povedal Berta.

Spokojnosť vyjadril aj organizátor maratónu Miroslav Bílik. Výťažok akcie vo výške 1500 eur bude venovaný na pomoc onkologicky chorým deťom. V rámci Župného pohára sa podarilo vyzbierať celkovo 4000 eur. "Táto suma sa použije na rekondično-regeneračný pobyt v Tatrách pre onkologicky choré deti," dodal Bílik.

Pretekári súťažili na Partizánskej lúke na dvoch okruhoch. Zúčastnil sa aj operný spevák Martin Babjak, vodní slalomári, bratia Pavol a Peter Hochschornerovci, ako aj ďalší umelci a športovci. Ani tento rok nezabudli organizátori na najmenších športovcov, keď súťažilo takmer sto malých pretekárov.

V rámci Župného pohára Na bicykli deťom sa konal v apríli Kaktus Svätojurský MTB maratón, v máji Račianska časovka a v júni trojdňový festival horskej cyklistiky BIKE JAM Kuchyňa. Vyvrcholením bol víkendový Kellys Green bike Tour 2011.

(TASR)

Páčil sa vám článok?