Ružinov vyčlenil 65.000 eur pre aktivity občanov

16.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Jednotlivci aj organizácie, ktoré majú záujem realizovať aktivity prospešné pre Ružinovčanov, sa do 16. septembra tohto roka môžu uchádzať o peniaze z nového grantového programu. O jeho zriadení miestnym parlamentom dnes TASR informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová.

Podmienkou je vypracovanie projektu, ktorý prinesie rozvoj mestskej časti. "Aktivity, na ktoré možno žiadať peniaze, musia byť z oblasti vzdelávania, športu, kultúry, sociálnej sféry alebo životného prostredia," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár. 

Grantový program schválili ružinovskí poslanci a z tohtoročného rozpočtu naň vyčlenili vyše 65.000 eur. Minimálna výška dotácie na jeden projekt je 500 eur a uchádzač môže získať maximálne 5000 eur. Od budúceho roka sa má suma určená na granty zvýšiť na jedno percento daňových príjmov mestskej časti, čo by mohlo byť viac ako 130.000 eur. "Touto novinkou chceme podporiť organizácie, združenia a občanov, aby prichádzali s novými nápadmi na verejnoprospešné aktivity pre Ružinovčanov," vysvetlil vicestarosta Ružinova Ján Buocik.

Záujemcovia môžu podať žiadosť o grant na miestnom úrade mestskej časti. O tom, ktoré projekty uspejú, rozhodne sedemčlenná grantová komisia zložená z poslancov miestneho zastupiteľstva. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?