V diskusii o MHD poslali občania 107 podnetov

15.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Za prvých päť dní od spustenia diskusie k návrhu dopravného podniku redukovať viaceré linky mestskej hromadnej dopravy, zaregistroval magistrát 107 vecných podnetov a takmer 200 diskusných príspevkov.

Bratislavčania môžu svoje pripomienky, návrhy posielať do 22. augusta na e-mailovú adresu mhd@bratislava.sk i poštou na adresu hlavného mesta. Z doterajších podnetov sa najčastejšie, bezmála v dvoch tretinách podnetov objavuje požiadavka na zachovanie siedmich liniek - 139, 133, 89, 51, 44, 38 a 27. Podľa Bratislavčanov, ktorí využívajú verejnú dopravu, by rušenie spojov viedlo k nežiaducemu znižovaniu dostupnosti cestovania.

Primátor Milan Ftáčnik rozhodol o začatí verejnej diskusie k návrhu Dopravného podniku Bratislava (DPB), a.s., po tom, ako magistrát od DPB dostal 9. augusta žiadosť na zrušenie 13 existujúcich liniek či zmenu intervalu pri 10 linkách. Bratislavským dopravným podnikom navrhovaná úprava by sa tak priamo dotkla 31 liniek zo 114. Primátor považuje takýto návrh za neprijateľný, a preto požiadal riaditeľa DPB Ľubomíra Belfiho, aby vedenie spoločnosti predložilo mestu podrobnú analýzu vyťaženosti dotknutých spojov a sumár opatrení, ktoré smerujú k šetreniu na bežnej prevádzke podniku. Vedenie samosprávy považuje otázku rušenia liniek za zlú a namiesto škrtania je potrebné zvážiť zmenu intervalov medzi jednotlivými spojmi v čase dopravnej špičky, ale i počas dňa.

TASR o tom dnes informoval hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?