Mestskú kartu má už 26 000 Bratislavčanov

14.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako 26 000 Bratislavčanov využíva Bratislavskú mestskú kartu (BMK) od jej zavedenia začiatkom tohto roka. Približne polovica z jej držiteľov ju používa aj ako predplatný cestovný lístok na MHD, tzv. električenku.

Prvenstvo vo využívaní karty si zatiaľ získal dopravný podnik, na druhom mieste je bratislavská ZOO a tretí je STaRZ, ktorý prevádzkuje napríklad aj letné kúpaliská či športoviská. Zľava pre užívateľov karty je desať percent u dopravcu a dvadsať percent v mestských organizáciách.

Zoologickú záhradu počas siedmich mesiacov tohto roka navštívilo 190 000 ľudí. Z toho 2700 návštevníkov použilo kartu. Riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová uviedla, že počet ľudí, ktorí využívajú zľavu do ZOO prostredníctvom karty, stúpa.

Novým bankovým domom, ktorý sa do projektu Bratislavskej mestskej karty zapojil od 15. júla, je Poštová banka. Podľa primátora sa od 1. januára 2012 pravdepodobne zapojí aj Slovenská sporiteľňa, odpoveď od Tatra banky ešte nie je jasná. Člen vedenia Poštovej banky Igor Barát uviedol, že termín zapojenia súvisel s prevádzkovo-technologickými dôvodmi.

Do projektu Bratislavskej mestskej karty pristúpili v minulosti UniCredit Bank, OTP Banka, VÚB Banka a Volksbank.

(rob)
Páčil sa vám článok?