V Rači opravili výtlky vďaka sponzorom

11.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Vybrané úseky miestnych komunikácií v mestskej časti Bratislava-Rača prešli sponzorskou opravou výtlkov na uliciach Alstrova a Barónka. Ako informoval hovorca Jaroslav Hinšt, magistrát opravy výtlkov nestíhal realizovať pre zlú finančnú situáciu, preto sa samospráva rozhodla osloviť sponzorov. Mestská časť tak ušetrila peniaze daňových poplatníkov v približnej hodnote 10.000 eur. Firma vymenila 211 m2 starého a poškodeného asfaltu na úseku dlhom približne 700 metrov.

"Snažíme sa plniť, čo sme sľúbili. Investor priniesol do Rače pridanú hodnotu: investícia bola hradená z mimorozpočtových zdrojov," uviedol starosta Rače Peter Pilinský s tým, že vo výhľade je aj oprava ďalších úsekov račianskych komunikácií.

Pôjde o ulice Stupavská, Knižkova dolina, Popolná, Demänovská, Hlinícka, Ihrisková, Oráčska, ktoré sú pod správou mestskej časti. Hinšt priblížil, že v súčasnosti prebiehajú výberové konania na dodávateľa, miestny úrad sa však opäť snaží osloviť aj sponzorov. Na opravu a údržbu račianskych komunikácií je v rozpočte vyčlenených 35.000 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?