Vajnory zbierajú podpisy pod petíciu

8.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava – Vajnory a petičný výbor zložený z miestnych poslancov pokračujú v zbieraní podpisov pod petíciu za vedenie nultého okruhu D4 vo variante 7b v prekrytom tuneli popri Vajnoroch.

Aj v tomto prázdninovom období sa podarilo zozbierať približne 800 podpisov. Petícia bude vzhľadom na dovolenkové obdobie pokračovať do konca augusta, kedy bude odovzdaná na ministerstvo životného prostredia a Národnú diaľničnú spoločnosť. „Budeme požadovať, aby našu petíciu akceptovali pri svojom rozhodovaní a chceme zaviazať investora, aby naše podmienky zapracoval do svojej projektovej dokumentácie pre územné konanie," povedal dnes pre TASR starosta Vajnôr Ján Mrva. "Naša požiadavka o polozapustenosti a prekrytí diaľnice, tak ako to dovolí režim podzemných vôd bez jeho narušenia, je legitímna a žiaduca. Možno odborníkom hydrologické podmienky nepovolia stavbu zapustiť tak, ako si to predstavujeme, ale to neznamená, že budeme súhlasiť s otvoreným povrchovým alebo nadzemným riešením D4, ktorá by sa napojila ponad diaľnicu D1 k Ivanke pri Dunaji," pokračoval.

Petičný výbor zložený z vajnorskej miestnej samosprávy tvrdí, že "povrchový variant vedený na vale popri dedine by mimoriadne nepriaznivo vplýval na životné prostredie a nenávratne by zmenil ráz krajiny. Stavebné prvky novej D4 s mostom nad existujúci D1 vo výške 15 m a potom prudké klesanie na osem metrov vysoký val, ktorý má byť konštantný pozdĺž celého územia Vajnôr, je pre obyvateľov tejto mestskej časti neprípustný".

Obyvatelia by súhlasili s variantom 7b alebo jeho modifikovanou verziou z polozapustenej na položenú na terén, ak by hydrologická štúdia preukázala nevhodnosť zapustenia s ohľadom na prúdenie spodných vôd, s prekrytým presýpaným tunelom, dodal Mrva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?